Oprichting

De vereniging is opgericht in 1975 en was in eerste instantie een reisgezelschap waarvan de leden reizen ondernamen naar Duitsland. Men besloot om een naam aan het reisgezelschap te geven waarvan de oorsprong een binding met Duitsland moest bevatten. Het werd de Flausmause, wat in het nederlands “de vlijtige muizen” zou betekenen. In 1977 is de huidige carnavalsvereniging CV de Flausmause uit dit reisgezelschap ontstaan.

Bouwplaats

De eerste wagen werd gebouwd in de loods van Wallo Socks te Budel-Schoot. Het daarop volgende jaar kon men terecht bij CafĂ© de Toeter te Budel-Schoot. Het derde jaar werd verhuisd naar familie de Goeij in Budel, waar tot 1987 de wagens werden gebouwd. Vanaf 1987 tot heden bouwen de Flausmausen bij Jan d’n Dekker aan de Hamonterweg te Budel-Schoot waarbij een gerechtvaardigde hoop bestaat dat deze samenwerking nog vele jaren mag duren.

In de loop der jaren was de keuze voor jeugdige aanvulling noodzakelijk. Een mix van jarenlange ervaring, gekoppeld aan jeugdig enthousiasme heeft tot een nieuwe successtory geleid waarvan de recente uitslagen het onomstotelijk bewijs zijn.